We zijn altijd in beweging

In onze branche volgen de technische ontwikkelingen en mogelijkheden zich in snel tempo op. Wij volgen dit natuurlijk op de voet om u het beste product te kunnen blijven bieden. We delen daarom graag onze actuele ontwikkelingen met u.

Optimale Positie van Transfer op Kleding: Tips voor de mooiste positionering

28 november 2023

Bij Traimex zijn we doorgewinterde experts in de wereld van bedrukking. Met een jaarlijkse productie van meer dan 200.000 bedrukte kledingstukken begrijpen we als geen ander hoe cruciaal het is om de transfer perfect te positioneren. En natuurlijk delen we die kennis graag met jou!

Onze focus ligt op enkele kernposities bij het bedrukken van kleding, waarbij de linkerborst, de rugzijde en de mouwzijde de meest voorkomende posities zijn. Voor transfers op de linker- of rechterborst hanteren we een afstand van 18 cm vanaf het HSP (Highest Shoulder Position). Deze richtlijn geldt voor de meest gangbare maten (M, L en XL). Bij grotere of kleinere maten verschuift de transfer respectievelijk naar beneden of omhoog.

Op de rugzijde houden we een afstand van 12 cm aan, ook weer gebaseerd op maten M, L en XL. Hier geldt dezelfde regel: bij grotere maten plaats je de transfer iets lager, en bij kleinere maten iets hoger. Belangrijk om te vermelden is dat als het kledingstuk een capuchon heeft, de 12 cm-regel niet van toepassing is. We hanteren dan meestal 18 cm, maar altijd met extra aandacht om ervoor te zorgen dat het ruglogo mooi zichtbaar blijft onder de capuchon.

Wat betreft de mouwen, de lengte van de mouw bepaalt de meetmethode. Voor korte mouwen meten we vanaf onderen en adviseren we een positie van 2 tot 3 cm vanaf de onderkant van de mouw. Bij lange mouwen meet je vanaf het begin van de mouwinzet. Het mouwlogo moet zich mooi centreren met het borstlogo, waardoor een prachtige rechte lijn op het kledingstuk ontstaat. Het zijn deze kleine details die het verschil maken en ervoor zorgen dat jouw bedrukte kledingstukken echt tot hun recht komen.

Naast de standaardposities zijn er nog andere plekken op een kledingstuk waar een transfer effectief tot zijn recht kan komen. Een van deze posities is in de nek, waar we een afstand van 4 cm vanaf de kraag aanhouden. Dit subtiele detail voegt een persoonlijk tintje toe zonder overdreven opvallend te zijn. Een veel voorkomende positie bij blouses.

Een andere interessante positie is de voorzijde, direct onder het borstlogo. Dit is vaak de ideale plek voor sponsoren op sportshirts. Hierbij houden we een afstand van ongeveer 3 cm onder het borstlogo aan, afhankelijk van de hoogte van het logo zelf. Deze positie biedt niet alleen ruimte voor sponsoren om gezien te worden, maar creëert ook een gestroomlijnde en professionele uitstraling.

Twijfel je over de juiste plaatsing van je logo? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

 

Terug naar overzicht

Traimex heeft ruim 60 jaar ervaring in het produceren van textieltransfers.
Wij mogen dan ook wel zeggen dat wij weten waar we het over hebben!
Alle materialen hebben andere eigenschappen en wij weten als geen ander
welke transfers daar geschikt voor zijn.

Heeft u een specifieke vraag, wij hebben het antwoord!