We zijn altijd in beweging

In onze branche volgen de technische ontwikkelingen en mogelijkheden zich in snel tempo op. Wij volgen dit natuurlijk op de voet om u het beste product te kunnen blijven bieden. We delen daarom graag onze actuele ontwikkelingen met u.

Nieuw in het assortiment, de Jetprint transfer

1 februari 2022

Transfers in kleine oplage en met korte levertijden? Het kan met onze nieuwe Jetprint transfer! Vanaf vandaag zijn onze jetprint transfers beschikbaar. De jetprint transfer is een geprinte transfer waarbij de kleuren zijn opgebouwd uit CMYK. De transfer voelt na verwerking op textiel flinterdun aan en heeft een goede rekbaarheid. De transfer is standaard voorzien van een witte deklaag, een blocker aanbrengen is echter niet mogelijk.

Levertijden

Doordat de jetprint transfer in 1 productielijn geproduceerd wordt, is een korte levertijd mogelijk. Het printen van de kleuren, printen van de witte backing, aanbrengen van de lijmlaag en het fixeren van de transfer wordt direct achter elkaar opgevolgd. Hierdoor heeft de jetprint transfer een levertijd van maximaal 5 werkdagen. In overleg kan een superspoed deze dagen verkorten.

Persinstructies

De jetprint transfer kan op een relatief lage temperatuur worden aangebracht. De perstijden zijn kort en de transfer is lauw-warm te verwijderen, hierdoor heeft men een snelle verwerking. Door de transparante drager is de transfer makkelijk te positioneren.

Temperatuur: 135°c / Tijd: 12 sec (Advies: 3 sec napersen) / Druk: 3.0 bar

Waseigenschappen

De jetprint transfer heeft een uitstekende was bestendigheid. Bij het gebruik van ”normale” wasproducten op 40 graden vertoont de transfer na 50 wasbeurten geen noemenswaardige beschadigingen. Door het textielproduct binnenste buiten te keren, is het mogelijk veelvuldig op hogere temperaturen te wassen. Het gebruik van een droger zal de levensduur van de transfer verkorten.

De verschillen en overeenkomsten tussen de Jetprint transfer en de DCS (Digital Colour System) transfers

De jetprint transfer is 100% vervaardigd uit print-inkten. De DCS transfer is een productieproces waarbij digitaal gecombineerd wordt met het duurzame zeefdruk proces. De kleuren opbouw van beide transfers is CMYK.

De jetprint transfer maakt gebruik van 4 kleuren (C-M-Y-K) en heeft een bereik van circa 70/80% van de PMS kleurenwaaier. Onze DCS transfer heeft naast de 4 CMYK-kleuren ook nog 5 steunkleuren waardoor 96% van de PMS kleurenwaaier binnen het kleuren bereik ligt.

Goud, zilver of een van de standaard fluorkleuren zijn niet te combineren met de jetprint transfers. Bij de DCS transfer is deze mogelijkheid wel aanwezig.

De DCS transfer is standaard voorzien van een anti migratie (block)-laag en is tevens uitvoerbaar in een speciale SOFTSHELL uitvoering. De jetprint transfer is maar in één uitvoering leverbaar. De jetprint transfer kan men niet voorzien van een extra block-laag om doorbloeding van sommige stoffen tegen te gaan.

Heeft u nog vragen over de nieuwe jetprint transfer? Stuur dan een mail naar info@traimex.nl of bel naar 0416 27 22 24, wij helpen u graag!

Terug naar overzicht

Traimex heeft ruim 60 jaar ervaring in het produceren van textieltransfers.
Wij mogen dan ook wel zeggen dat wij weten waar we het over hebben!
Alle materialen hebben andere eigenschappen en wij weten als geen ander
welke transfers daar geschikt voor zijn.

Heeft u een specifieke vraag, wij hebben het antwoord!