We zijn altijd in beweging

In onze branche volgen de technische ontwikkelingen en mogelijkheden zich in snel tempo op. Wij volgen dit natuurlijk op de voet om u het beste product te kunnen blijven bieden. We delen daarom graag onze actuele ontwikkelingen met u.

Hoe verwijder je een transfer van een kledingstuk?

5 december 2022

Je hebt een kledingstuk bedrukt maar het logo staat een beetje scheef of de pay off moest eigenlijk niet erbij staan. Herkenbaar? Wij leggen in deze tekst uit hoe je het beste een transfer van de kleding kunt verwijderen zodat je zo min mogelijk ziet dat het gaat om een herstelling.

Stap 1: Spray het logo/de tekst die je van het kledingstuk wilt verwijderen in met embleem remover, doe dit niet te dicht op de kleding want dan kunnen er vlekken ontstaan. Het is beter om eerst een klein beetje te sprayen, wanneer dit niet genoeg is spray je de embleemremover nogmaals op de kleding.

Mocht je maar een deel van het logo wat op de kleding staat eraf willen halen gebruik dan een karton om de rest af te dekken. Hierdoor komt de spray niet op het gedeelte van het logo wat wel goed is en blijft de transfer mooi.

Stap 2: Laat de embleem remover een aantal seconde intrekken, je zult zien dat er bubbeltjes/ kleine scheurtjes ontstaan in het logo. Dit houdt in dat het logo langzaam los komt van de kleding.

Stap 3: Wrijf het logo van de kleding af met je vingers, probeer hierbij zo min mogelijk spanning op het kledingstuk te zetten. Wanneer het kledingstuk teveel uitrekt krijg je bij het opnieuw aanbrengen het logo niet meer netjes over de oude bedrukking heen. Zorg dat je niet het logo gaat verwijderen met je nagels, hierdoor kan het logo in kleine stukjes gaan breken die in het kledingstuk terecht kunnen komen. Dit kan zijn sporen achterlaten op het kledingstuk.

Stap 4: Wanneer het logo verwijderd is van de kleding spray je de lijmlaag die nog zichtbaar is weer in met de embleem remover. Leg een normaal a4 papier over de lijmlaag heen die net is ingesprayed en pers deze 3 a 4 seconden . Wanneer je het papiertje verwijderd zie je dat een deel van de lijm aan het papier blijft plakken. Op deze manier probeer je zoveel mogelijk lijm van de kleding op het papier te krijgen.

Stap 5: Wanneer je een nieuw logo over de oude plek moet persen probeer er dan voor te zorgen dat je het logo zoveel mogelijk van de nog zichtbare lijmlaag afdekt. Je kunt daarna het logo persen volgens de normale persinstructies. Belangrijk is dat je na het persen nog kort een aantal seconde naperst zonder het folie. Dit zorgt ervoor dat de lijmlaag zo goed mogelijk verdwijnt.

Nog een paar handige tips:

Terug naar overzicht

Traimex heeft ruim 60 jaar ervaring in het produceren van textieltransfers.
Wij mogen dan ook wel zeggen dat wij weten waar we het over hebben!
Alle materialen hebben andere eigenschappen en wij weten als geen ander
welke transfers daar geschikt voor zijn.

Heeft u een specifieke vraag, wij hebben het antwoord!