We zijn altijd in beweging

In onze branche volgen de technische ontwikkelingen en mogelijkheden zich in snel tempo op. Wij volgen dit natuurlijk op de voet om u het beste product te kunnen blijven bieden. We delen daarom graag onze actuele ontwikkelingen met u.

5 Tips om je persvlak op de kleding te verminderen.

13 april 2021

Je krijgt kleding binnen van je klant en wilt hier een transfer op aanbrengen, maar na het eerste kledingstuk zie je al een lelijke afdruk van de persmachine op de kleding staan. Komt dit je bekend voor? Dan zijn deze tips iets voor jou! Wij geven je 5 tips hoe je het persvlak op de kleding kunt verminderen.

1. Dek de kleding af.

Een aantal stoffen zijn erg gevoelig voor de hitte van de persmachine. Dek de kleding daarom af met een stuk karton of flock. Zorg ervoor dat je het stuk waar de transfer ligt eruit snijdt zodat alleen de transfer in direct contact komt met de persmachine.

2. Zorg voor de juiste druk en temperatuur.

De meest voorkomende fout is het instellen van de verkeerde druk of temperatuur. Wanneer je meerdere opdrachten achter elkaar aan het doen bent houdt er dan rekening mee dat de druk en temperatuur per opdracht kunnen verschillen omdat je gebruik maakt van verschillende type transfers. De DCS Work transfer van Traimex wordt bijvoorbeeld aangebracht op 170 graden terwijl de DCS Athletic op 155 graden wordt aangebracht. Wanneer je te heet of met een te hoge druk perst dan wordt het persvlak meer zichtbaar.

3. Spray de kleding na met water.

De stof onder de persmachine wordt erg heet wanneer je aan het persen bent, dit zorgt ervoor dat alle vocht uit de kleding wordt getrokken. Het na sprayen van de kleding met water zorgt ervoor dat de vocht weer terug in de kleding komt en het weer terug gaat naar de originele staat.

4. Verander de druk bij het wisselen van onderplaat

Let goed op wanneer je wisselt van een onderplaat. Het aanbrengen van een DCS Work transfer op een grote onderplaat voor bijvoorbeeld een polo of op een kleine onderplaat voor bijvoorbeeld een werkbroek hebben niet dezelfde druk. Wanneer je naar een kleinere plaat gaat moet je de druk altijd iets naar beneden zetten.

5. T-shirt op de bovenplaat

De meeste persmachines hebben teflon als bescherming om de persplaat zitten, dit om de kleding niet in direct contact te laten komen met de persplaat. Teflon heeft alleen een hele gladde structuur, wanneer je met teflon op de kleding drukt zorgt dit ervoor dat je kleding een gladde structuur krijgt en het persvlak meer zichtbaar wordt. De oplossing is: Maak gebruik van een 100% katoenen t-shirt. Wanneer je stof op stof drukt zorgt dit ervoor dat de kleding zijn structuur behoudt en dus het persvlak minder zichtbaar wordt.

* Let wel op! T-shirt na enige tijd vervangen.

Terug naar overzicht

Traimex heeft ruim 60 jaar ervaring in het produceren vanĀ textieltransfers.
Wij mogen dan ook wel zeggen dat wij weten waar we het over hebben!
Alle materialen hebben andere eigenschappen en wij weten als geen ander
welke transfers daar geschikt voor zijn.

Heeft u een specifieke vraag, wij hebben het antwoord!